Miercuri, 2019-05-22, 11:19 AM
Main
Registration
Login
Radio ShowMix
Welcome Vizitator | RSS
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forum » Counter Strike » Resurse » Server Creator
Server Creator
nightzoneDate: Duminica, 2009-01-18, 7:12 PM | Message # 1
Owner
Group: Administrator
Messages: 182
Reputation: 0
Status: Offline
Pentru cei lenesi puteti lua programul http://extreamcs.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=63 care face totul in locul dvs. Daca vreti sa fiti un administrator bun si sa stiti cum se face un server de CS, cititi tutorialul de mai jos:

RESURSE NECESARE:
- Windows XP, cel putin procesor 1ghz si 256 memorie ram
- o conexiune la Internet (viteza cel putin 100kB/s local si extern) prin FIBRA OPTICA. Abonamentele de gen RDS CableLink sau Astral NU SUNT RECOMANDATE. Daca aveti asemenea abonament, mai mult de 5 oameni n-o sa puteti tine pe server iar pingurile vor sari de la 10 la 100 si tot asa pentru simplul motiv ca viteza NU ESTE GARANTATA la aceste abonamente.
- IP FIX (pentru IP dinamic gasiti AICI tutorial)
- cel putin 1 GB spatiu pe disc

RESURSE DE DESCARCAT:
1. Half-Life Dedicated Server Update Tool (Descarcare: Link1; Link2)
2. Non.Steam Patch (pentru crackuirea serverului) (Descarcare: Link!)
3. AdminMod + MetaMod (Descarcare: Link!)
4. StatsMe (Descarcare: Link StatsMe 2.8.3; Link documentatie - optional !)

Instalarea serverului:
1. Creati un folder unde va fi instalat serverul. Vom lua ca exemplu C:\servercs

2. Deschidem hldsupdatetool.exe > Next > I Agree > la Destination folder apasam Browse > selectam drive-ul C: > apoi dublu clic pe directorul HLDS. OK, ne spune ca directorul exista deja, apasam Yes, apoi Next pana la sfarsit.

3. Urmatorul pas se face din command line-ul DOS. Ca sa ajungem in command line, mergem in Start > Run > tastam: cmd > OK. Odata ce a aparut command prompt-ul, schimbam directorul cu cel in care am instalat file-ul de mai sus. Asta se face prin comanda:
Code:
cd C:\servercs

4. Acum, descarcam fisierele ce ne trebuiesc pentru a rula serverul. In functie de conexiunea la Internet, aceasta poate dura de la cateva minute la cateva ore. Din nou, in command prompt scriem urmatoarea comanda:
hldsupdatetool.exe -command update -game valve -dir .

* Pentru a parcurge mai rapid aceasta etapa puteti descarca de aici fisierele arhivate (Dimensiune: 56 Mb; Ultima actualizare: 14.04.2007): Valve Partea 1; Valve Partea 2

Ce face mai exact aceasta comanda? Descarca toate fisierele hlds, hltv-ul si nucleul valve (game engine).
Odata ce a terminat, va aparea in command prompt text-ul
Code:
HLDS installation up to date

Instalarea mod-ului Counterstrike
Dupa ce am terminat de descarcat fisierele serverului, va trebui sa descarcam fisierele modului pe care il vrem instalat (in cazul nostru counterstrike). Ca si inainte, aceasta se face in acelasi command prompt in care scriem urmatoarea comanda:
Code:
hldsupdatetool.exe -command update -game cstrike -dir .

* Pentru a parcurge mai rapid aceasta etapa puteti descarca de aici fisierele arhivate (Dimensiune: 168 Mb; Ultima actualizare: 14.04.2007): Cstrike Partea 1; Cstrike Partea 2; Cstrike Partea 3; Cstrike Partea 4

Patch-uirea serverului pentru a accepta clienti NOSTEAM
Deschidem Hldsw32 Patch - Non.Steam.rar si il extragem in C:\servercs

server.cfg
In directorul C:\servercs\cstrike avem un fisier server.cfg pe care il deschidem cu Wordpad (clic dreapta pe el > Open with > Wordpad)
Aici stergem TOT ce este scris si adaugam urmatoarele CVAR-uri:
Code:
hostname "Numele Serverului"
mp_autokick 0
mp_autocrosshair 0
mp_autoteambalance 0
mp_buytime 2
mp_consistency 1
mp_c4timer 35
mp_fadetoblack 0
mp_falldamage 0
mp_flashlight 1
mp_forcecamera 3
mp_forcechasecam 2
mp_friendlyfire 1
mp_freezetime 3
mp_fraglimit 0
mp_hostagepenalty 0
mp_limitteams 6
mp_logfile 1
mp_logmessages 1
mp_logdetail 3
mp_maxrounds 0
mp_playerid 0
mp_roundtime 3
mp_startmoney 800
mp_timelimit 35
mp_tkpunish 0
mp_winlimit 0

sv_aim 0
sv_airaccelerate 10
sv_airmove 1
sv_allowdownload 1
sv_clienttrace 1.0
sv_clipmode 0
sv_allowupload 1
sv_cheats 0
sv_gravity 800
sv_lan 1
sv_maxrate 7000
sv_maxspeed 320
sv_maxupdaterate 101
sys_ticrate 10000
decalfrequency 60
pausable 0
log on
decalfrequency 60
edgefriction 2
host_framerate 0
exec listip.cfg
exec banned.cfg
rcon_password PAROLA

La HOSTNAME scriem numele serverului (ex: "eXtream CS 1.6 server").
La PAROLA trecem o parola cu care vom putea controla serverul de la distanta. In rest, nu schimbati nimic decat daca stiti exact despre ce e vorba.

Instalare AdminMod
Am descarcat mai devreme HalfLife AdminMod 2.50.60 Windows.rar pe care il extragem oriunde (click dreapta pe el > Extract here). Vom avea un director nou numit Adminmod. In el, executam dublu clic pe install_admin.vbs. Apasam OK dupa care ne intreaba unde anume sa-l instalam. Probabil va gasi mai multe Target-uri, pe noi ne intereseaza C:\servercs deci scriem in casuta de jos numarul aferent pentru C:\servercs. De ex. pentru 2) Dedicated Server (C:\servercs) scriem in casuta 2 si apasam OK. Apoi ne intreaba pentru ce MOD vrem sa il instalam. Scriem in casuta 1 (pt cstrike). OK si cam asta e.

Configurare minima pentru AdminMod
Mergem in directorul C:\servercs\cstrike\addons\adminmod\config. Aici avem cateva fisiere ce necesita atentia noastra. Incepem cu adminmod.cfg pe care il deschidem cu Wordpad. Clic dreapta pe el > Open with > Wordpad. Chiar daca sunt explicate fiecare in parte, voi incerca sa va explic si eu, pe scurt ce fac cateva din ele.
admin_balance_teams - nu ne intereseaza, il lasam 0
admin_bot_protection - daca este setat 0 si rulam un server cu boti, aceast cvar lasa adminii sa dea slay, kick, ban etc botilor.
admin_connect_msg - acesta este mesajul ce apare unui jucator in mijlocul ecranului dupa ce s-a conectat.
admin_cs_restrict - il punem de preferat 1 pentru a putea restrictiona armele in joc. (anti-apasaci)
admin_debug - n-avem treaba, il lasam 0
admin_fun_mode - de preferat il lasam 0. Acest cvar e pentru a face jucatorii sa straluceasca intr-o culoare (glow blue).
admin_fx - il punem 1. Efecte speciale.
admin_gag_name - 0 sau 1 in functie de preferinta.
admin_gag_sayteam - la fel.
admin_highlander - Ar trebui lasat 0. Daca il trecem 1, doar un singur admin, cel mai mare, va avea access la comenzi. De ex daca pe server sunt 3 admini, cel mai mare ramane, iar celati 2 raman simple sloturi.
admin_ignore_immunity - Aici depinde de gusturi. Daca e pus 1, adminii, moderatorii si ceilalti jucatori cu imunitate isi pot da/lua slay-uri, kick, ban etc intre ei.
admin_repeat_msg - Un mesaj ce apare cu verde in mijlocul ecranului o data la cateva minute.
admin_quiet - Daca trecem 0, comenzile date de admin vor aparea cu tot cu nickul lui. Daca trecem 1, comenzile vor aparea dar in locul nickului adminului va aparea doar "Admin" iar daca trecem 2, comenzile nu vor aparea deloc.
allow_client_exec - Neaparat 1 ! Cu asta putem obliga jucatorii sa execute orice comanda (quit etc)
password_field - Poate cel mai important cvar. Ce trecem aici, vor trebui adminii nostri sa scrie in consola inainte de a se conecta la server. De ex. daca punem _parola, adminul gigi cu parola gigi123 va trebuie sa scrie in consola name gigi si apoi setinfo _parola gigi123 inainte de a se conecta la serverul nostru.
reserve_slots - Aici trecem cate locuri rezervate are serverul. Treceti in jur de 2-3. Asta lasa adminii si sloturile rezervate sa se poata conecta atunci cand serverul este plin.
reserve_type - Lasati 0. E cel mai bine. Daca sunteti curiosi ce face, cititi manualul adminmod-ului.

Veti observa ca unele variabile nu le-am trecut. Asta inseamna ca e recomandat sa le lasati asa cum sunt.

Cum adaugam/stergem admini
Deschidem cu Wordpad users.ini. Aici trecem numele adminilor si parolele lor, urmate de accesul pe server. Sa zicem ca vrem sa facem un admin cu access maxim pe numele gigi si parola gigi123. Trecem in users.ini aceasta linie:
Code:
gigi:gigi123:131071

Pentru nivele de acces particularizate, mergeti la http://www.adminmod.org/help/online/Adm ... mmands.htm si selectati ce comenzi vreti sa adaugati adminului. Apoi apasati "calculate access right" iar numarul ce rezulta, il treceti in user.ini dupa numele si parola adminului. Exact ca in exemplul cu gigi, numai ca inlocuim 131071 cu numarul rezultat. Ca o mica paranteza, liniile cu admini vor fi una sub alta si nu consecutive.

ATENTIE! Daca ati incercat sa va logati cu setinfo _parola parola-ta si nu va merg comenzile, conectati-va la server cu numele de admin din users.ini si scrieti in consola admin_passworld parola-ta din users.ini !

StatsMe
Am descarcat mai devreme StatsMe 2.8.3 CStrike.rar pe care il deschidem cu WinRar / WinZip. Apasam butonul Extract si selectam directorul C:\servercs\cstrike. Intai si intai, mergem in C:\servercs\cstrike\addons\metamod si deschidem plugins.ini cu Wordpad. Aici adaugam urmatoarea linie deasupra celorlalte deja existente:
Code:
win32 addons\statsme\dlls\statsme_mm.dll

Apoi mergem in C:\servercs\cstrike\addons\statsme si deschidem statsme.cfg cu Wordpad. La sm_menupassword modificam r3wt cu o alta parola. Neaparat trebuie modificata parola altfel nu vor merge niste chestii. Apoi cand vom intra in joc, vom scrie in consola statsme_menu parola-trecuta-in-statsme.cfg pentru a modifica ultimele setari.

Ca sa mearga /rank si /top10
Trebuie sa deschideti acelasi statsme.cfg iar la sm_storebyauth sa puneti 0 in loc de 1

Secure server
Este de preferat sa avem un server ne-secure din mai multe motive. Ca sa facem asta, trebuie sa mergem in directorul C:\servercs\cstrike si sa deschidem liblist.gam cu Wordpad. Acolo vom modifica secure "1" cu secure "0" salvam si iesim.

Pornirea serverului 1 - varianta simpla, foloseste mai multe resurse
Mergem in directorul C:\servercs . Aici executam dublu clic pe hlds.exe si selectam optiunile dupa cum urmeaza:
Game: CounterStrike
Server Name: De ex Pufuletz CS 1.6 Server (apare sus in TAB in joc)
Map: Orice
Network: Internet
Max. Players: Oricati
UDP Port: portul pe care va rula serverul. Daca il schimbati pe cel default (27015), playerii ce vor vrea sa se conecteze, va trebuie sa scrie in consola connect server.ip:port.nou
RCON Password: O parola cu care veti controla serverul de la distanta
Secure (Valve Anti-Cheat): Atentie sa fie deselectat acel box.

Pornirea serverului 2 - varianta putin mai complexa, foloseste mai putine resurse

Mergem in directorul C:\servercs si dam clic dreapta pe hlds.exe si alegem "Create shortcut" (sau Send to > Desktop).

Ne va aparea in directorul SERVERCS (sau pe Desktop) o noua iconita numita "Shortcut to hlds.exe". Dam clic dreapta pe ea si alegem Proprieties. In dreptul la Target: avem C:\HLDS\hlds.exe . Adaugam dupa el urmatoarele:
Code:
-console -game cstrike +ip IP.EXTERN +sv_lan 1 +maxplayers NUMARdeJUCATORI +map de_dust2 -nomaster

Deci la Target o sa avem asa:
C:\servercs\hlds.exe -console -game cstrike +ip 69.69.123.231 +sv_lan 1 +maxplayers 22 +map de_dust2 -nomaster

Apoi ca sa pornim serverul, dam dublu clic pe Shortcut to hlds.exe.[


http://nightzone.tk Da Un Clik Si Ajutane Sa Ne Marim Comunitatea Multumesc !
 
videokarteDate: Vineri, 2009-05-29, 0:58 AM | Message # 2
New Member
Group: New Member
Messages: 1
Reputation: 0
Status: Offline
Очень интересная и полезная тема. Так держать smile
 
Forum » Counter Strike » Resurse » Server Creator
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:


| Copyright MyCorp © 2019 | Hosted by uCoz |